ARTICLE D’OPINIÓ

El transport adaptat a Torelló
Més de dos anys i mig de promeses

Després de veure que l’equip de govern de Torelló no tan sols no assumeix les culpes del retard de la posada en marxa del servei de transport adaptat sinó que, a més, no diu tota la veritat, des d’ICV-CdG ens veiem obligats a exposar els fets, uns fets basats en les informacions que ha anat donant l’equip de govern a través de les notes de premsa de l’Ajuntament i dels plens, uns plens que són públics i que es poden consultar a la web de l’Ajuntament. Pel febrer de 2006, en el torn d’informacions del Ple i parlant del Centre de dia, l’Alcalde (Miquel Franch) exposava com una novetat el fet que “l’Ajuntament posarem en funcionament el transport adaptat per a persones grans”. Al ple de novembre de 2006 es torna a parlar d’aquest transport i l’Alcalde afirma que “quan es compri [el vehicle] aproximadament ens uns quatre mesos ja estarà en disposició d’entrar en funcionament”. Al ple de desembre de 2006, s’afirma: “no només tenim un vehicle, sinó que ja tenim el Pla de funcionament d’aquest transport adaptat…” Pel març de 2007, l’Alcalde i el regidor Pere Galobardes fan una roda de premsa per anunciar que, amb la col·laboració de la Fundació Caixa de Manlleu, ha comprat el vehicle adaptat “que començarà a funcionar al municipi a principis del mes de maig”. Al ple de desembre de 2007, s’aprova la creació del servei públic municipal de transport adaptat de Torelló. Després de les queixes del nostre grup pel retard, l’Alcalde explica que s’havia fet un plec de condicions per adjudicar la gestió del transport a una empresa però, alhora, reconeix que el procediment no ha estat correcte i que per poder adjudicar el servei, prèviament cal crear-lo, que és el que s’aprova al ple d’aquell dia (i que vol dir: tornar a iniciar el procés). Al ple es torna a exposar la voluntat que la posada en funcionament del servei “més o menys coincideixi amb la posta en funcionament del nou centre de dia”. Finalment, arribem al ple del mes de juny de 2008 en què s’aprova l’expedient de contractació de la gestió d’aquest servei, el darrer pas que, amb una mica de sort permetrà que el servei pugui entrar en funcionament abans d’acabar l’any. No volem entrar en valoracions, que cadascú jutgi els fets com li sembli oportú i decideixi si es pot parlar o no de retard. El que sí volem deixar clar és que les intervencions i les crítiques del nostre grup solen estar basades en el treball rigorós i fonamentat.

Montse Ayats i Coromina

 Portaveu d’ICV-CdG

Quant a cdg

CIUTADANS DEL GES, plataforma de l\'esquerra independentista amb representació a l\'Ajuntament de Torelló.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.