EDITORIAL DE FEBRER

EL DESCRÈDIT POLÍTIC COM A REFLEX D’UNA SOCIETAT MALALTA 
 
En tot sistema democràtic les institucions, i més concretament els polítics, són un reflex de la societat que els ha escollit. Si donem per vàlida aquesta premissa, hom podria pensar que el descrèdit de la classe política del nostre país (a tots els nivells), és un símptoma d’una societat malalta. La crítica persistent i poc fonamentada envers tot allò relacionat amb la política, està esdevenint el leitmotiv  de determinats grups polítics, d’opinió, i de bona part de la ciutadania. Tots ells, sovint tendeixen a confondre les institucions amb instruments al servei dels seus interessos particulars com passava amb el caciquisme de finals del segle XIX i principis del segle XX , i tendeixen a exigir als seus representants el que no s’autoexigeixen a si mateixos: donar la cara, rigor, coherència, constància, professionalitat, escrupolositat, etc. 
 
Aquestes actituds i comportaments són extremadament perillosos, ja que de forma directe o indirecte, de forma voluntària o involuntària, alimenten i donen ales a comportaments i a idees antidemocràtiques (només cal veure la crítica demagoga, persistent i poc fonamentada que determinats grups d’extrema dreta, com per exemple Plataforma x Cataluña, fan contra els polítics de torn). Exemples com l’arribada al poder del nazisme en els anys trenta dels segle XX gràcies al recolzament popular proporcionat per les classes mitges amenaçades per la crisi econòmica del vint-i-nou, haurien de servir per fer-nos reflexionar a tots plegats. Als polítics per sortir de l’apatia, la política ficció i el descrèdit actual. I als mitjans i a la ciutadania en general, per involucrar-se i prendre partit per canviar, millorar o mantenir l’estat de les coses actual.
 
Lluís Toneu i Panicot
Ciutadans del Ges 

Quant a cdg

CIUTADANS DEL GES, plataforma de l\'esquerra independentista amb representació a l\'Ajuntament de Torelló.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: EDITORIAL DE FEBRER

Els comentaris estan tancats.