PLE ORDINARI MES DE GENER 2010

CdG-ICV no dóna suport a un pressupost que qualifica de “poc polític”

El pressupost presentat per l’equip de govern (PSC-CIU) en el ple ordinari del mes de gener no va rebre el suport del grup municipal d’CdG-ICV. La regidora de la formació, Montse Ayats, va denunciar que els números presentats no demostraven que al darrere hi hagués la voluntat d’impulsar unes polítiques determinades i va evidenciar-ho recordant que les xifres presentades per l’equip de govern no s’han acompanyat de les explicacions de projectes, programes, objectius, usuaris, etc. 

Com a mostra d’aquesta gestió basada només en les matemàtiques i no en les polítiques necessàries per a Torelló, Ayats va parlar de la reducció linial i sistemàtica del 20 % que han patit la majoria de les partides. Aquest és un clar símptoma, segons el grup d’CdG-ICV, de la manca d’un treball acurat per part de les diferents regidories per establir prioritats, valorar quins projectes han de continuar, quins s’han d’aturar, un esforç que ha d’acompanyar qualsevol pressupost que vulgui anar més enllà de la pura gestió que podrien fer els tècnics –i més en un moment en què els recursos disminueixen–, i així ho va recordar Ayats afirmant que “governar vol dir assumir responsabilitats, planificar i fer polítiques de debò”. 

La regidora va fer un repàs exhaustiu de les partides de les diferents regidories per exemplificar-ho. Va mostrar el desacord amb el criteri de reducció del 20% de les transferències a entitats i va recordar que el treball amb les entitats podia haver estat una via per continuar fent determinades activitats que ara l’Ajuntament no pot assumir, va qüestionar el retard de determinats projectes, el cost de determinats serveis o el fet que s’hagin reduït determinades partides sense que al darrere hi hagi estudis o mesures concretes per aconseguir-ho.

En un altre sentit, CdG-ICV es va mostrar en desacord amb la reducció aplicada a determinades regidories com les de Promoció Econòmica o Comerç i Turisme, unes regidories que, segons la coalició, haurien de ser motor de la recuperació econòmica. D’altra banda, Montse Ayats va mostrar la perplexitat del grup davant la reducció de 80.000€ que pateix la partida destinada a la neteja i el manteniment viaris, i va denunciar la deixadesa i el mal estat que presenten molts dels espais i elements públics.

El grup d’esquerres va recordar també que les grans inversions pressupostades continuaven sense ser realistes, com ja s’havia denunciat en el pressupost de l’any passat, i ho va exemplificar detallant partides que no s’han acabat materialitzant o  que tornen a repetir-se enguany. 

Durant la intervenció, la regidora també va recordar que el pressupost de Torelló tornava a arriba tard i que no complia els criteris d’estabilitat pressupostària, la qual cosa comportarà que s’hagi d’elaborar urgentment un pla d’estabilitat pressupostària i, per tant, caldrà destinar-hi més esforços des del punt vista tècnic. Finalment, Montse Ayats també va deixar constància de les poques facilitats que ha tingut l’oposició per treballar aquest pressupost (només una setmana de temps, amb informació sobre paper i no pas amb format electrònic, sense dades d’execució del pressupost de l’any 2009…).

 
CdG-ICV « 

Quant a cdg

CIUTADANS DEL GES, plataforma de l\'esquerra independentista amb representació a l\'Ajuntament de Torelló.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: PLE ORDINARI MES DE GENER 2010

  1. El pijama que duia feia riure. I anava descalç. Et sembla que les dotze de la nit són hores de fer anar el filaberquí

Els comentaris estan tancats.