PLE ORDINARI MES D’OCTUBRE – 2010

Montse Ayats demana l’aplicació de criteris progressius en les ordenances físicals
 
“En un dels plens més importants de l’any”, en paraules de la mateixa regidora Montse Ayats, CdG-ICV va mostrar-se en general en desacord amb la línia de treball seguida per l’equip de govern en l’aplicació de les ordenances fiscals. La coalició d’esquerres va criticar l’aplicació de criteris lineals i va demanar i defensar l’aplicació de criteris progressius que no gravin de la mateixa manera el conjunt de la població sinó que ho facin en funció de les possibilitats econòmiques i la situació de cadascú i que, per tant, recaiguin de manera diferent sobre els qui més i els que menys tenen. Igualment CdG-ICV va lamentar la manca d’esforços de l’equip de govern per bonificar determinades bones pràctiques de la ciutadania i ajudar a aquells col·lectius més desafavorits a accedir a determinats serveis i activitats culturals, esportius… 
Ayats va manifestar la dificultat que suposa en els moments actuals trobar un equilibri entre la necessitat recaptatòria dels ajuntaments per poder cobrir el cost dels diferents serveis i tenir recursos per desenvolupar polítiques socials i locals i les dificultats per les quals passen moltes famílies amb la crisi econòmica.
 
CdG-ICV va fer especial èmfasi en el canvi de parer de l’equip de govern, que finalment no primarà l’estalvi d’aigua ni castigarà els consums excessius, tal com s’havia compromès en alguns plens. Aquest punt, cavall de batalla de la coalició d’esquerres des de ja fa prop de dos mandats, s’ha deixat de banda pel canvi de parer de l’equip de govern i, a més, s’ha incrementat el preu segons l’IPC. Igualment, el fet que la taxa d’escombraries no contempli bonificacions per comportaments mediambientals correctes com és ara l’ús de la deixalleria, també va ser objecte de crítica de la regidora Ayats que va lamentar que “s’aprovin documents per aprovar-los” referint-se al que contempla el PAES en relació amb les deixalles i que, evidentment, no ha tingut en compte l’equip de govern.
 
 
CIU i PSC impedeixen declarar Torelló municipi moralment exclòs de l’àmbit de la Constitució Espanyola
 
CIU i PSC van votar en contra de la moció que va presentar CdG-ICV perquè Torelló fos declarat municipi moralment exclòs de l’àmbit de la Constitució Espanyola. En la seva intervenció, la regidora del grup, M. Ayats, ha recordat que “és del tot inadmissible que un organisme fet a mida dels dos grans partits espanyols i, per tant, clarament tendenciós i partidista… pugui estar per sobre del que el poble de Catalunya ha decidit en referèndum” i ha demanat que “deixant de banda els colors polítics i el grau d’aspiració d’autogovern que pot anhelar cadascú, els resultats de les urnes i, per tant, l’afirmació democràtica haurien de ser inqüestionables”.
 
CIU ha tornat a dir que no es tractava d’un tema per tractar al ple i el PSC s’ha limitat a dir que hi votaria en contra sense donar cap tipus d’explicació. 
 

CdG-ICV opina que abordar els problemes de mobilitat al Casc Antic és una prioritat que no pot esperar 12 anys
 
Malgrat que la redacció d’un Pla de Mobilitat figurava com un dels punts destacats del programa amb què CdG-ICV es va presentar a les eleccions i malgrat que la coalició ha treballat activament en la part del procés a què se l’ha convidat, el grup municipal d’esquerres es va abstenir en l’aprovació inicial del Pla de Mobilitat de Torelló. La regidora Montse Ayats va justificar la posició del seu grup al·legant la poca profunditat amb què s’ha abordat la mobilitat de vehicles i vianants al Casc Antic. Ayats va recriminar “el caos” imperant en els carrers que s’agrupen a l’entorn d’aquesta part de la població i va manifestar l’error que suposa deixar de banda durant els pròxims 12 anys un problema que contínuament és objecte de debat en els plens per la perillositat i problemes que comporta. 
 

Les maneres de fer de l’equip de govern altre cop objecte de crítica de CdG-ICV
 
En l’apartat de precs i preguntes, CdG-ICV va retreure a la regidoria de Seguretat Ciutadana, Cristina Sala (CIU), el to de la carta que ha enviat a algunes entitats com les que organitzen el Carnaval de Terra Endins o Senyoretes on se’ls requereix una sèrie de documentació per tramitar la llicència que permet realitzar espectacles públics i activitats recreatives de caràcter extraordinari. M. Ayats també va retreure que el tema no s’hagués tractat en les reunions que s’estan portant a terme amb aquestes entitats de cara a l’organització del Carnaval de l’any vinent, que no s’hagi tingut en compte la regidoria de Cultura, amb qui habitualment treballen aquestes entitats, i que la carta acabi dient a les entitats que primer facin la feina i que llavors “l’Ajuntament consultarà amb el Departament corresponent per poder saber els requisits necessaris per poder dur a terme aquestes activitats i posteriorment us convocarem a una reunió de l’Ajuntament per poder parlar del tema”.
Tenint en compte el to de la regidora de CIU, M. Ayats ha hagut de recordar-li que la nova Normativa d’espectacles públics i activitats recreatives “no diu enlloc que l’Ajuntament s’hagi d’eximir de les seves responsabilitats, unes responsabilitats que són evidents en unes activitats com aquestes, que tenen una dimensió
 

Nova convocatòria d’ajuts a les escoles o les AMPA
 
CdG-ICV va tornar a abstenir-se en l’aprovació de les bases reguladores de la concessió d’ajuts a projectes educatius innovadors impulsats pels centres educatius o les seves AMPA.
Ayats va posar en dubte que s’hagués arribat a un consens amb la majoria d’AMPA i va afirmar que des del punt de vista de CdG-ICV potser s’estava anant molt enllà en les exigències a unes entitats que actuen des del voluntarisme.
 
CdG-ICV « 
 
 

Vídeo relacionat amb la notícia / Font: El 9 Nou 

Quant a cdg

CIUTADANS DEL GES, plataforma de l\'esquerra independentista amb representació a l\'Ajuntament de Torelló.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.