PLE ORDINARI MES DE NOVEMBRE – 2010

CdG-ICV dóna suport al manifest de rebuig pels fets d’Al-Aaiun i li retreu a l’equip de govern les maneres de fer 
 
A propòsit de la discussió del manifest que havia presentat l’equip de Govern de rebuig pels fets del 8 de novembre a Al-Aaiun, la regidora de CdG-ICV va començar la seva intervenció dient que “CdG-ICV no faria com els partits de l’equip de govern de l’Ajuntament de Torelló, que davant de mocions com aquestes acostumen a dir ‘que no toca discutir-les al ple’ (CIU) o que hi voten ‘perquè sí o perquè no; gairebé sempre que les presenta CdG-ICV, perquè no’ (PSC)” i els va recordar que CdG-ICV “era un partit de persones responsables i compromeses que saben què vol dir fer política”.
 
Seguidament, Montse Ayats va mostrar el suport del seu grup al manifest i va fer èmfasi en el treball fet per CdG-ICV en relació amb la situació del Sàhara i va lamentar la passivitat del Govern espanyol davant de la violència que s’està produint al darrer país africà colonitzat que espera encara la seva independència. Finalment, va afirmar que des del seu grup a Madrid continuaran treballant perquè es convoqui el referèndum de l’autodeterminació que ha d’incloure la independència d’aquest estat.

 
L’ordenança de publicitat i la necessitat que l’Ajuntament “prediqui amb l’exemple”
 
El ple d’ahir va aprovar la nova ordenança sobre distribució de publicitat dinàmica a les bústies i a la via pública. El grup de CdG-ICV es va mostrar satisfet davant de l’aprovació d’una ordenança que havien reclamat en diverses ocasions. M. Ayats, regidora del grup, també va fer esment d’algunes de les aportacions que havia fet el seu grup a l’ordenança, com per exemple, el fet que les entitats puguin distribuir la publicitat dels actes que organitzen sense necessitat de passar per una empresa autoritzada i la necessitat de disposar d’espais al municipi on sí que s’hi pugui posar publicitat i que aquests espais estiguin disponibles quan entri en vigor la nova ordenança (gener-febrer 2011).
 
Finalment, M. Ayats va afirmar que el principal repte “era que el propi Ajuntament prediqués amb l’exemple i no enganxi més publicitat al mobiliari urbà, com passa actualment”.
 
 
Despeses mal pressupostades o descontrolades
 
CdG-ICV no va donar suport a una modificació de pressupost de 230.682 euros, ja que segons Ayats “se’ns vol vendre com un estalvi quan, en realitat, del que es tracta és d’esgarrapar d’aquí i d’allà per poder pagar una sèrie de despeses mal pressupostades o descontrolades”. En aquest sentit, la regidora va retreure que moltes de les partides que s’havien d’ampliar corresponien al subministrament elèctric i que això passava després que un ple s’hagués elogiat l’estalvi que aconseguiríem a partir d’aquell moment (la regidora feia referència a l’acord de gestió a través del Consell Comarcal).
 
 
Senyoretes i Carnaval i la implicació de l’Ajuntament
 
En el torn de precs i preguntes, CdG-ICV es va tornar a interessar pels passos que havia fet l’equip de govern en relació a les exigències que la regidoria de Seguretat Ciutadana havia fet arribar a través d’una carta als organitzadors del Carnaval i de Senyoretes de cara a la celebració de la pròxima edició. 
 
En aquesta ocasió no va ser la regidora de Seguretat Ciutadana, Cristina Sala (CIU), sinó el propi Alcalde qui va respondre i qui va tirar pilotes fora i va dedicar-se a retreure “sense mirar a ningú, que hi hagi gent amb intencions estranyes de generar polèmica, la qual cosa ha generat preocupació entre els dos presidents de les dues entitats, que així m’ho han manifestat”.
 
Al final, però, després de la insistència de Montse Ayats que del que es tractava és de no traspassar a les entitats una responsabilitat que havia d’assumir l’Ajuntament tenint en compte que es tracta de festes d’una importància cabdal per al municipi, l’Alcalde va dir “que es trobarà el sistema de resoldre les exigències del nou decret i la nova normativa”.
 
CdG-ICV « 

Quant a cdg

CIUTADANS DEL GES, plataforma de l\'esquerra independentista amb representació a l\'Ajuntament de Torelló.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.