PLE ORDINARI MES DE GENER – 2011

La regidoria de Seguretat Ciutadana abaixa el braços i reconeix el fracàs per abordar la sensació d’inseguretat ciutadana
 
Després que s’hagin produït nous robatoris i alguns episodis que generen inseguretat entre la ciutadania Torelló, CdG-ICV va reclamar la convocatòria del Consell de Seguretat Ciutadana i un treball seriós per implicar la població per resoldre aquesta problema i frenar l’alarmisme. Ayats va recordar la responsabilitat del seu grup a l’hora de tractar aquest tema i va advertir del perill que determinats grups polítics irresponsables i “amb poca voluntat de treballar per la cohesió del nostre poble” facin un ús partidista de la situació. Davant d’aquest prec, la regidora de Seguretat Ciutadana Cristina Sala es va limitar a dir que convocaria el Consell i que l’equip de govern ja  havia fet tot el possible per abordar aquesta problemàtica.

 
CdG-ICV posa de manifest la contradicció d’algunes de les disposicions que regularan l’establiment de comerços
 
CdG-ICV no va donar suport a la proposta de delimitació de les trames urbanes consolidades proposades per la Direcció General de Comerç, i per extensió de l’equip de govern, per la manca de fonaments lògics d’algunes de les propostes. La regidora Montse Ayats va posar de manifest algunes contradiccions difícils d’entendre, com per exemple les que decreten que es puguin situar locals comercials a una banda del carrer del Ter i a una altra no. Per últim, Ayats va manifestar el suport del seu grup al petit comerç. L’Alcalde va reconèixer que el vot favorable de l’equip de govern només responia a objectius pragmàtics i va assumir les contradiccions i la irracionalitat d’alguns dels punts de la proposta.


CdG-ICV en defensa del patrimoni torellonenc
 
En el torn de prec i preguntes, Montse Ayats es va interessar per les excavacions i el patrimoni, gairebé únic a nivell de país, que han deixat al descobert les obres del carrer del Pont 23. En la seva intervenció, la regidora de CdG-ICV va demanar que, malgrat ser conscients que es troben en una propietat privada, es fes el possible per conservar i divulgar les restes de la fàbrica de tints del segle XVI-XVII excavades. El regidor d’urbanisme, Lluís Bassas, va reconèixer la singularitat de les restes, però va al•legar que l’ajuntament no disposava de recursos per fer-se’n càrrec en aquests moments. Bassas, però, va assegurar que en aquests moments el Departament de Cultura estava protegint-les mentre es reiniciaven una part de les obres i que paral•lelament s’estava buscant finançament i que sinó es taparien i ja s’intervindria més endavant quan l’Ajuntament disposés de recursos. Ayats va reclamar que es fes el possible per trobar finançament i que les restes fossin visibles ja des del moment de la nova construcció.
 
 
CdG-ICV reclama a la regidoria de Cultura que no es precaritzi el sector
 
Montse Ayats va demanar explicacions a la regidora de Cultura sobre l’organització del Festus 2011. Ayats va recordar que a la reunió de valoració de l’edició passada havia quedat clar que no es podia fer el Festus amb un pressupost tan baix com el que hi havia hagut (i que és el que hi ha actualment!) i va recordar a la regidora de Cultura que el seu grup ja havia manifestat llavors, tot i que es va quedar sol, que un Ajuntament no pot contribuir a la precarització de les activitats artístiques ni tampoc demanar a les persones que treballin des del voluntarisme.
La regidora ha respost que inicialment hi havia el mateix pressupost que l’any però que s’estan buscant altres recursos “i que alguna cosa es trobaria”.
 
 
CdG-ICV « 

Quant a cdg

CIUTADANS DEL GES, plataforma de l\'esquerra independentista amb representació a l\'Ajuntament de Torelló.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.