PLE ORDINARI MES DE FEBRER – 2011

La nova ordenança de publicitat i la incapacitat de comunicar de la regidoria de Ciutadania Activa
 
“Francament, costa d’entendre que tot plegat es pugui fer més malament… És desmanec? És desídia? És irresponsabilitat? És per què falten quatre dies per a les eleccions?…” Així de contundent es va mostrar la regidora de CdG-ICV, Montse Ayats, davant la manera de comunicar la nova ordenança de publicitat aprovada no fa gaire per l’Ajuntament de Torelló. El grup de CdG-ICV, favorable a la iniciativa que, entre d’altres, ha de servir per tenir un poble més agradable, va criticar l’error de l’equip de govern a l’hora de fer arribar la informació així com l’incompliment dels acords a què havien arribat els diferents grups. El correu electrònic enviat a les entitats per la regidora de Ciutadania Activa no explicava de forma planera la nova ordenança ni com afectaria les entitats i, lluny de buscar la complicitat de les entitats, més aviat destil•lava alarmisme. No fa gaires mesos, CdG-ICV va haver de retreure a la regidora la carta que havia enviat a les entitats que organitzen el Carnaval.

 
CdG-ICV es reitera en les seves crítiques a la improvisació i manca de planificació de l’equip de govern

La regidora del grup de CdG-ICV, Montse Ayats, va criticar que per tercera vegada s’hagi modificat la destinació d’uns diners del crèdit concertat amb Unnim el juny de 2010. Després de criticar la improvisació i la manca de planificació de l’equip de govern, Montse Ayats va argumentar el vot en contra del grup perquè la modificació corresponia a errors comesos en la fixació de les partides inicials de la nova Plaça Nova i pel fet que la modificació anul•lava inversions destinades a parcs i jardins, una partida maltractada sistemàticament pel PSC i CIU.


Gràcies a CdG-ICV, l’Ajuntament de Torelló emplaça el govern de l’Estat espanyol a tramitar la ILP “Televisió Sense Fronteres”

“És increïble que a l’era de la informació i la comunicació no es garanteixi el dret a la informació com també ho és que alguns continuïn posant obstacles per a la normalització de la nostra llengua”. Amb aquesta declaració d’intencions, la regidora de CdG-ICV va començar la defensa de la moció presentada al ple per donar suport a les emissions de TV3 al País Valencià. Ayats va proposar al ple d’incloure un nou punt pel qual l’Ajuntament de Torelló emplaça el govern de l’Estat espanyol a tramitar la ILP “Televisió sense fronteres”, que resoldria de forma definitiva el conflicte. El grup municipal de CdG-ICV s’ha implicat en aquesta qüestió de forma activa des de 2009, quan es va adherir al manifest “Televisió Sense Fronteres” i va dur a terme una recollida de signatures (a Torelló se’n van recollir unes 200 de les 650.650 que es van recollir a tot l’estat.
 

CdG-ICV torna a reclamar la fusió de les entitats municipalistes de Catalunya
 
Aprofitant una modificació del pressupost, CdG-ICV va tornar a emplaçar al consistori actual i al que vindrà d’aquí uns mesos, a treballar seriosament des dels grups polítics respectius per fusionar l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. “Més enllà dels interessos dels partits polítics”, va manifestar Ayats, “si no hi ha aquesta fusió des de l’Ajuntament caldrà valorar quina de les dues associacions ofereix un millor servei”, referint-se al fet que actualment es paguin dues quotes que pugen prop de 6.000 euros per a unes entitats que ofereixen serveis molt semblants. L’alcalde Miquel Franch es va limitar a respondre que ambdues eren igual d’eficients.

 
El sostre de la Biblioteca Dos Rius continua fent soroll
 
Ja en el torn de precs i preguntes CdG-ICV va recriminar a l’alcalde que hagués afirmat, mesos enrere, que els sorolls que produeix el sostre de la biblioteca ja estaven arreglats. Montse Ayats va manifestar que un centre d’activitat cultural com és la Biblioteca Dos Rius no mereixia la desídia que l’equip de govern havia manifestat en aquest tema. CdG-ICV, fa prop de dotze anys que denúncia sistemàticament aquesta problemàtica, especialment després que l’alcalde es comprometés públicament en el ple a resoldre-ho. L’equip de govern, aquest cop a través del regidor d’urbanisme Lluís Bassas, va dir que s’ho tornarien a mirar però que els tècnics deien que estava solucionat. Davant d’això Ayats va recomanar al regidor que “miressin d’ensopegar l’hora…”
 

Obres mal planificades
 
També durant el torn de precs i preguntes CdG-ICV va reclamar celeritat en les obres que afecten les voreres de l’inici del carrer Canigó (en el tram entre Les Serrasses i el carrer la Gleva) per tal que no afectin a la Rua de Carnaval de dissabte. Ayats va criticar la mala programació i planificació de l’equip de govern ja que en aquesta ocasió les obres són responsabilitat de l’Ajuntament que les executa a través de plans d’ocupació.
 
 
CdG-ICV «
   

Quant a cdg

CIUTADANS DEL GES, plataforma de l\'esquerra independentista amb representació a l\'Ajuntament de Torelló.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.