PLE ORDINARI MES DE MARÇ – 2011

“La promoció turística de Torelló no pot dependre de subvencions sinó que ho ha de fer de polítiques”
 
A propòsit de la dissolució i liquidació del Consorci Paisatges del Ter, la regidora de CdG-ICV, Montse Ayats, va manifestar el malestar del seu grup i va votar en contra de la proposta. Ayats va criticar que durant el darrer mandat la promoció turística del municipi hagi estat supeditada únicament a les subvencions públiques i que no hagi format part de les prioritats polítiques de l’equip de govern. La regidora va reclamar a l’equip de govern que expliqués com tenia previst substituir les funcions de l’actual Consorci i va qualificar d’irresponsabilitat el fet que el regidor de Turisme, Manel Romans (CIU), afirmés que encara havien de decidir com es farien a partir d’ara les polítiques de promoció turística i que ja ho farien més endavant perquè ara ja només quedaven dos mesos per acabar el mandat.
 

La igualtat entre homes i dones i la redacció de documents de l’Ajuntament
 
Arrel de l’aprovació de la constitució de la Fundació Estivill-Camps, Montse Ayats va recordar que tots els càrrecs que apareixien als estatuts de la Fundació havien de poder ser ocupats tant per homes com per dones. Ayats va fer aquesta crítica perquè al redactat inicial feia referència només a l’“alcalde” i, en canvi, parlava del “regidor o regidora de Serveis Socials”. Ayats també va retreure a l’Alcalde, que va manifestar que havia portat aquest tema personalment, que no hagi proposat que un representant de l’oposició pugui formar part del Patronat que regirà aquesta Fundació.
 

La modificació dels estatuts del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura
 
M. Ayats, regidora de CdG-ICV, va retreure a l’equip de govern que tot i que des de fa temps es treballa en la creació de Ges Bisaura Empresa d’Inserció, que ha d’estar sota el paraigua del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, fins ara no s’hagi inclòs “la inserció social de persones especialment desafavorides” com una de les finalitats del Consorci. La regidora va manifestar que per al seu grup, aquest fet “era una mostra més que l’equip de govern de l’Ajuntament de Torelló no fa polítiques, no planifica… sinó que s’hi troba i a partir d’aquí va actuant”.
 

La deixadesa de l’equip de govern i les propostes d’urgència
 
Les crítiques de CdG-ICV a la improvisació i la manca de planificació de l’equip de govern es van tornar a posar de manifest en aquest ple. La regidora del grup, Montse Ayats, va acusar la regidoria d’Educació de no fer els deures quan tocava en relació a la taxa de les llars d’infants municipals, la qual cosa va obligar un cop més a aprovar per urgència un aspecte que per les seves característiques i dinàmiques hauria de seguir un calendari pautat i, per tant, previsible. Durant aquest mandat, la introducció de propostes per urgència com a conseqüència de l’oblit de fer-ho quan tocava, ha estat una pràctica habitual de l’equip de govern, la qual cosa ha provocat les queixes i crítiques de CdG-ICV per la deixadesa però també per la impossibilitat d’analitzar i treballar les propostes com cal.
 
 
L’Escola de Música
 
En el torn de precs i preguntes, CdG-ICV es va interessar per la situació actual i de futur de l’Escola de Música i va recordar que al ple de març de 2009 (!) s’havia aprovat un nou reglament però que mai no s’havia fet la nova concessió del servei. La regidora d’educació, Flora Vilalta (PSC), va manifestar que fins ara s’havia anat prorrogant la concessió a l’Associació d’Amics de la Música però que ara ja no es podia continuar en aquesta línia i que calia fer una nova concessió i que, per això, durant la primera quinzena d’abril es presentaria l’estudi que ha estat realitzant la Diputació i es definiria el plec de clàusules perquè es pugui procedir a la licitació del servei abans d’acabar l’any 2011. La regidora també va manifestar que l’Escola de Música havia de canviar de rumb, que no havia de ser un “conservatori” i que havia d’obrir-se a tota la població. 
 
 
La tala i eliminació d’arbres en diferents punts del municipi es dóna per finalitzada
 
CdG-ICV es va interessar per la tala i eliminació d’arbres que s’ha dut a terme a diverses zones de la població. El regidor de Medi Ambient, Marc Fontserè (PSC) va argumentar problemes de seguretat i de salut pública i la necessitat que puguin créixer les espècies autòctones que es van plantar als anys 90 a la zona del Pavelló. El regidor d’Obres i Serveis, Santi Vivet (CIU), va justificar que la substitució dels arbres del carrer Sant Bartomeu s’havia fet perquè les espècies actuals espatllaven les voreres i que l’eliminació d’alguns arbres a les escaletes de la pujada de l’estació s’havia fet com a conseqüència de la petició d’alguns veïns. Segons els regidors, aquestes accions ja no tindran més continuïtat.
 
 
CdG-ICV « 

Quant a cdg

CIUTADANS DEL GES, plataforma de l\'esquerra independentista amb representació a l\'Ajuntament de Torelló.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.